neděle 4. února 2018

Sunbonnet Sue season 2017 - 2018 - únor pattern

Sunbonnetkovou deku jsem již šila, k vidění zde na blogu. 
Děvčaty jsem byla vyhecována, ať zkusím nakreslit své panenky. Tak tady jsou, každý měsíc přidám jeden obrázek. Začínáme v říjnu 2017 a končíme zářím 2018. Budu potěšena, když mi své výtvory pošlete na můj email:  kamika@seznam.cz nebo na Messenger na Facebook






     Všem švadlenkám přeji krásný únorový den.

     Nachystala jsem Vám další obrázek. A jelikož únor je ve znamení Valentýna, tak dnešní Sunnbnnetka je ve znamení srdíček.
     Ano vím, že je to svátek přijatý z anglicky mluvících zemí a stal se z toho těžký konzum, ale jeho histore spadá do historického Říma a je odvozen od svátku Lupercalia.
     Tehdy večer 14. února se vkládali do boxů lásky lístečky se jmény děvčat. Mladí muži si losovali  a kterou dívku si kdo vytáhl, ta se měla stát v nadcházejícím roce jeho milou.
Jiné zdroje praví, že mladí muži bičovali mladé ženy biči, potřených krví obětovaných zvířat a mělo se tímto zabránit napadení příbytků zlými duchy a zajistit zdraví na celý další rok.
Legenda taktéž praví, že Den svatého Valentýna se slaví díky knězi a léčiteli Valentýnovi. Ten tajně oddával mladé páry, na vzdor vládci Říma ve 3. století císaři Marku Aureliovi Claudiusovi. Ten zakazoval svým vojákům manželský svazek, aby nechtěli zůstat doma se svými rodinami. Tím pádem by odmítali jít do boje. Kněz Valentýn byl zatčen, mučen  a 14. února popraven. Neví se přesně, kdy byl kněz Valentýn svatořečen, ale ví se, že v 5. století byl 14. únor vyhlášen papežem Gelasiem I.  Svátkem zamilovaných. Splynul se svátkem Lupercalia a vznikl Svátek svatého Valentýna.
     Přeji krásné tvoření a těším se na první obrázky.


Odkaz na stažení obrázku
PDF únor

A je tady první krásný, ručně aplikovaný obrázek od Olga Pavlásková






































                       

Obrázek strojem
aplikovaný
od Jany Zemanové




























Krásně ručně aplikovaný obrázek vytvořila Hana Matějíčková


                         
                           

2 komentáře:

  1. dík za rozšíření mých obzorů, je to velmi zajímavé, moc pěkně píšeš...a ještě líp kreslíš, bohužel teď moc nešiji, ale obrázek uložím na později, moc se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  2. Oliku, děkuji a budu se těšit na tvoje obrázky. Až nějaký buděš mít, budu ráda, když mi ho pošleš kamkoliv (email, FB), ráda přidám mezi hotové obrázky. Děkuji za návštěvu. K

    OdpovědětVymazat