sobota 25. listopadu 2017

Návrat do dětství - rok se Sunbonnet Sue 2016-2017


Tak tuto deku jsem nikdy nevěřila, že ušiji. Vždy jsem šila vše na stroji, dokonce i knoflíky. Vyhýbala jsem se vždy ručnímu šití, nebavilo mě, připadalo mi nepřesné a zdlouhavé. .......a hlavně nudné.
Ale nějak asi osud chtěl, že jsem se přihlásila k Ivance Havelkové do jejího kurzu o ručních aplikacích.




Tento věneček z plsti a vlněných látek doplněných výšivkou.....další mou neoblíbenou atrakcí.....byl slabým voláním do tmy :-)






Pak jsme šily aplikace na jehelníček a byla jsem lapena do světa aplikací. Ano, toto má smysl, je to sice pracné, ale řekněte samy. Není to pohádkově krásné. Mít čas a prostor, tak se snad i krtečkem stanu a sama si nitě spředu a plátno utkám a nabarvím. :-)





A pak se to stalo. Iva nám každý měsíc namalovala obrázek a my mu každá dala svůj obtisk, svůj podpis. Každá vybrala jiné látky, jinak zpracovala detaily, jinak nazdobila výšivkou, či kraječkami a
stužkami.

leden


únor




březen
duben
květen

červen
červenec
srpen
září
říjen

listopad



prosinec






A teď již zbývalo jen sestavit obrázky, našít borduru, sestavit sendvič a prošít .





Jako výplň jsem použila vatelín 80g a na záda mikroplyš. Deka je ve velikosti 150cm x 203cm.









Deka byla letos na výstavě ve Fulneku a také na Kreativu Ostrava. Děkuji všem, kdo se se s ní očima pomazlil.  Já se s ní při výrobě mazlila 16 měsíců. 



4 komentáře:

  1. Nádherné Kamilko! Taky je mám ráda:-)Deka je naprosto úžasná:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ajko, děkuji za milý komentář :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jedním slovem překrásné... Šiji 3 měsíce, pořád se ještě hledám, patchwork, panenky, vánoční ozdoby a dekorace... ale tohle mě nadchlo. Nechci mít jen jeden styl šití, vše z látky je totiž naprosto fantastické, ale sunbonnetky je něco úplně jiného. Je to kouzelná práce s kouzelným výsledkem. Stáhla jsem si 10,11,12 a moc se těíšm na další. Teď se ty první tři pokusím ztvárnit a pošlu obrázky ;-) Jste moc šikovná, nejen v šití, i ty obrázky jsou fantastické. Přeji hodně tvůrčích sil a fantazie a děkuji :-) Jarka.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat